ŠPORTSKO DRUŠTVO “KUPA“    

Organiziralo je :  10.  Rekreativni izlet:

BICIKLIJADA " TRI RIJEKE "

U NEDJELJU 07.06.2015.


 

 

      Ove godine organizirali smo jubilarnu 10.biciklijadu "TRI RIJEKE" u dužini 68 km, i posvetili je domaćem kraju odnosno općini Bosiljevo, unutar koje se je održala ovogodišnja biciklijada. Obišli smo cijelu općinu, sva 4 mjesna odbora i družiti se sa domačinima i drušvima koja djeluju unutar općine. U organizaciju smo uključili gotovo sva društva i mjesne odbore sa područja općine. Na biciklijadi je sudjelovalo 200 biciklista, pretežno iz Slovenije te manji postotak iz Hrvatske.

 

 

REPORTAŽA SA BICIKLIJADE:

 

     Startali smo sa igrališta na Kasunima, gdje smo uz jutarnju kavicu i domaće specijalitete naših vrijednih domaćica izvršili prijave i darivanja naših biciklista majicama za uspomenu na biciklijadu. Po sunčanom danu vozili smo:

 

 

I. ETAPA - 17 km : KASUNI - VUKOVA GORICA - ORIŠJE

Biciklijadu smo započeli vožnom kroz naš Prikupski kraj, pa do Orišja ispred dvorca Bosiljevo. Kratak odmor organiziralo nam je sportsko društvo Bosiljevo. Uz piće i sireve, obišli smo i dvorac koji je za ovu prigodu bio otvoren.

 

II. ETAPA - 18 km : ORIŠJE - MATEŠE - GRABRK - ŠPEHARI - SOLINE

Na kraju druge etape, sportsko društvo Grabrk i DVD Grabrk priredili su nam dva stajanja sa pićem i slasticama.

Prvo stajanje bilo je u selu Špehari, koje je i najmanje selo u našoj općini, u kojem živi jedna obitelj. Njihovom dvogodišnjeg sinčiću Mihaelu poklonili smo bicikl, sredstvima  prikupljenim od kotizacija. Inaće mali Mihael proslavio je dan prije drugi rođendan, pa je posjeta Špeharima bila i prilika za rođendansko iznenađenje ovoj maloj obitelji. A to je ujedno bila i prava prilika za zajedničku fotografiju svih biciklista.

Nakon toga premjestili smo se u selo Soline gdje smo ručali.

 

III. ETAPA - 16 km : SOLINE - TOMAŠIĆI - PROTULIPA - VODENA DRAGA

Dalje smo u malo zahtjevnijoj dionici preko Protulipe došli do Vodene Drage. Kratak odmor uz piće, slastice i voće, te druženje sa domačinima iz Mjesnog odbora Vodena Draga koji su nas dočekali u svojim karakterističnim narodnim nošnjama.

 

IV. ETAPA - 7 km : VODENA DRAGA- SKOBLIĆ BRDO

Kraća ali zahtjevnija etapa do lovačkog doma "Družac". Ugostili su nas lovačko društvo "Družac" sa svojim mesnim specijalitetima i Kulturno umjetničko društvo "Frankopan Bosiljevo" sa slasticama i par pjesama sa kojima nastupaju po cijeloj Hrvatskoj, a i šire.

 

V. ETAPA - 10 km : VODENA DRAGA - BOSILJEVO - KASUNI

Zadnjom etapom kroz Bosiljevo vratili smo se na igralište u Kasune. Sve sudionike smo počastili večerom, a neke i darovali. Za desert uz večeru pobrinule su se članice "Društva Umirovljenika Prikuplje", koje su za sve bicikliste pekle palačinke. A sve to je bilo poprećeno nastupom mladog benda "Glasbene šole Lipičnik" iz Metlike.

 

 

ZAHVALJUJEMO SE SVIM SUDIONICIMA BICIKLIJADE i :

 

VELIKA ZAHVALA:

 

Našim suorganizatorima:

Društvo Umirovljenika Prikuplje, Lovačko društvo Družac, KUD Frankopan Bosiljevo, Sportsko društvo Bosiljevo, Sportsko društvo Grabrk, DVD Grabrk, Mjesni odbor Vodena Draga.

 

Našim donatorima:

Općina BOSILJEVO, INFOTEHNA Skupina d.o.o. HR, MGA-TRGOVINA Bosanci, KOVINOTOKARSKA DJELATNOST vl.Špehar Tomislav, POLAR d.o.o. Pribanjci,

FINAL d.o.o. Bosanci, GRAĐEVINSKI OBRT vl.Lipošćak Mario, U.O. TURIST vl. Biserka Frketić, T.U.O.Pribanjci vl.Marjana Mržljak, KZ Metlika z.o.o., MPOV d.o.o., L-ŠPORT d.o.o.,

BUCIK d.o.o., JK ZVOK IN LUČ JURIJ KLOBUČAR s.p., Glasbena šola Lipičnik,

 

Našim medijskim pokroviteljima:

VEČERNJI LIST , RADIO MREŽNICA , KARLOVAČKI TJEDNIK, KA PORTAL, DUGA RESA NET,

TV4RIJEKE, TREND RADIO, TREND PORTAL, portal BICIKLIJADE .COM,

 

 

 

SLIKE SA BICIKLIJADE:

 

 

 

 

 

 

 

pogledaj PDF PLAKAT :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovogodišnja biciklijada- plan dionica:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KARTA TRASE: