Okupi ekipu i 6. srpnja osvoji tron Prikupske olimpijade

Manifestacije

Športsko društvo Kupa je u suradnji s LAG-om Frankopan i Športno turističnim društvom Vinica iz Slovenije partner projekta “Promicanje zdravog načina života kroz tradicionalne sportove i igre” , koji se provodi u sklopu Erasmus+Sport programa sufinanciranog sredstvima Europske unije.Do sada smo u sklopu projekta održali brojne stručne radionice, a kao krunu ovog projekta sa velikim zadovoljstvom najavljujemo manifestaciju pod nazivom Prikupska olimpijada, koja će se održati 6. srpnja 2024. godine na igralištu u Kasunima s početkom u 15 sati. Pripreme manifestacije u punom su jeku.

Na Prikupskoj olimpijadi prijavljene ekipe odmjerit će snage u 8 seoskih tradicionalnih igara:

  1. Hod na štulama

Igru igraju po tri igrača ekipe, štafetno. Cilj je u što kračem vremenu preći zadanu dionicu.

2) Bacanje kamena s ramena

Cilj je baciti kamen što dalje i time skupiti što veći broj bodova.

3) Bacanje potkove

Sudjeluju svi članovi ekipe. Svaki igrač baca 5 potkova. Cilj je sa što više potkova pogoditi štap.

4) Štafetno prenošenje sijena

Igru igraju dva muško-ženska para, i peti član koji nosi potrebne rekvizite –roglje. Cilj je u što kraćem vremenu prenijeti sijeno zadanom dionicom uz štafetnu predaju

5) Trka s vodom na glavi

U igri sudjeluju dva ženska člana i igra se štafetno. Voda se nosi u posudi na glavi. Posuda na glavi se ne smije dodirivati rukama. Cilj je prijeći zadanu dionicu u što kraćem vremenu.

6) Izazov drvosjeće

Igru igraju dva igrača, koji moraju prepiliti drvo ručnom žagom, dok treći igrač pridržava drvo. Cilj je što brže i preciznije prepiliti drvo.

7) Skakanje u vreći

Igra se igra štafetno sa više igrača ekipe. Igrač u vreči koju pridržava sa dvije ruke, skakući obilazi označeno mjesto na stazi i vrati se na početak. U tom trenutku sljedeći igrač

kreče i ponavlja istu radnju. Cilj je što brže završiti igru.

8) Prikupska alka

Igra se sastoji od gađanja alke na način da jedan igrač sa kopljem gađa alku dok ga suigrač vozi u tački. Cilj je svakim gađanjem pogoditi alku i sakupiti što više bodova.

Svaka ekipa sastoji se od 6 članova uz minimalno dvije ženske osobe.

Prijave su već otvorene i trajati će zaključno do 30. lipnja 2024. godine. Ekipe se prijavljuju na email: sdkupa@sd-kupa.hr ili putem kontakt broja 091/764-2916

Za tri najbolje ekipe osigurane su bogate nagrade.

Cijeli program manifestacije obogaćen je i dodatnim kulturnim, edukativnim, gastro i zabavnim sadržajima.

Nakon proglašenja najboljih ekipa Prikupske olimpijade, od 21h sat kreće zabavni program uz glazbeni sastav Venus iz Rijeke.

Rezervirajte 6. srpnja za nezaboravni provod, rekreaciju, druženje, a moguće i osvajanje trona Prikupske olimpijade. Ova će manifestacija okupiti sve generacije jer toga dana naša prošlost postaje zabava.